nieuws

Zes basisscholen in Overijssel ontvangen predicaat 'excellent'

Uitreiking 'Excellente school 2014'
Uitreiking 'Excellente school 2014' © Onderwijsinspectie
Zes basisscholen in Overijssel hebben vanmiddag van staatssecretaris Dekker de titel 'Excellente school 2014' ontvangen. Het zijn allemaal scholen die goede resultaten behalen en zich onderscheiden in het onderwijs.
De scholen die in Overijssel het predicaat 'excellent' hebben gekregen zijn CBS De Fontein in Westerhaar, Kindcentrum Willem-Alexander in Steenwijk, RKSB De Troubadour in Haaksbergen, CBS Anna van Buren in Enschede, CBS De Vogelaar in Raalte en SBO Panta Rei in Deventer.

Belangrijk criterium
Excellente scholen zijn scholen die goede resultaten halen op kernvakken in het onderwijs, maar ook daarbuiten. Een jury lette er bij de beoordeling op hoe de school bijdraagt aan de toename van kennis van leerlingen. Daarnaast is de wijze waarop een school zich onderscheidt een belangrijk criterium. Hier wordt bijvoorbeeld gekeken naar de aandacht voor leerlingen die het erg goed doen of leerlingen die juist extra ondersteuning nodig hebben.

106 scholen
In de Koninklijke Schouwburg in Den Haag zijn vanmiddag in aanwezigheid van premier Rutte aan 106 scholen de predicaten Excellente School 2014 uitgereikt. Deze derde editie was voor staatssecretaris Sander Dekker aanleiding om onderzoek te laten doen naar de effecten van het predicaat. 187 scholen hadden zich hiervoor aangemeld. Vorig jaar ontvingen 76 scholen het predicaat.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.