nieuws

Raad van State buigt zich over bezwaren tegen megavarkenshouderij in Markelo

Rechtspraak
Rechtspraak © iStock
De provincie Overijssel is niet van plan de bezwaren in behandeling te nemen van een veehouder uit Markelo tegen uitbreiding van de naastgelegen megavarkenshouderij Wassink. Woordvoerders van de provincie maakten dit vandaag bekend bij de Raad van State.
Volgens de provincie woont de veehouder op te grote afstand van het bedrijf van Wassink. Dat is opmerkelijk, want eerder vond de provincie dit geen probleem toen de veehouder de natuurvergunning van Wassink aanvocht. Maar de provincie zegt op andere gedachten te zijn gekomen door een uitspraak van de Raad in een andere zaak. De Raad oordeelde in dat geval dat een bezwaarmaker die op een afstand van 600 meter woont niet-belanghebbend is.
De veehouder in Markelo woont op kortere afstand, maar volgens de provincie is die ook niet belanghebbend. Volgens de veehouder is de provincie bezig met een onzinnige poging om hem buitenspel te zetten. Bovendien heeft de Raad hem in dezelfde procedure over de natuurvergunning eerder wel als belanghebbende gezien. Het zou heel vreemd zijn als de Raad nu anders oordeelt.
De uitspraak volgt over zes weken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.