nieuws

Enschede zoekt oplossing voor problemen binnen horecavereniging VHSE

Geld
Geld © iStock
De gemeente Enschede hoopt nog deze week met een oplossing te komen voor de financiële problemen binnen de Vereniging Horeca Stad Enschede (VHSE). De vereniging heeft een financieel conflict met Enschede Promotie. Die heeft nog een ton tegoed van de VHSE voor de organisatie van het culinair evenement Proefeet in september. Inmiddels is er een incassobureau ingeschakeld.
In antwoord op vragen van VVD-raadslid Diepemaat erkent wethouder Eerenberg dat het om gemeenschapsgeld gaat. Daarnaast wordt al lange tijd negatief bericht over de opstelling van een enkel bestuurslid van VHSE en is er tegen hetzelfde bestuurslid aangifte gedaan van verduistering van tienduizenden euro's, mogelijk meer dan een ton.
De gemeente Enschede probeert in het geschil te bemiddelen en kan niet ingaan op de vragen van Diepemaat omdat 'we dan mogelijk het proces frustreren'. VHSE organiseert namens de horeca evenementen in de stad. Morgen is er een bestuursvergadering van VHSE. Wethouder Eerenberg verwacht daar veel van.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.