Nieuws

Video | Nieuwe beelden vermoedelijke veroorzaker ernstig ongeluk A1 bij Bathmen

Vermoedelijk heeft deze Range Rover ongeluk A1 veroorzaakt
Vermoedelijk heeft deze Range Rover ongeluk A1 veroorzaakt © Onder de Loep
De twee inzittenden van het busje dat afgelopen zaterdag meerdere keren over de kop sloeg op de A1 bij Bathmen zijn er ernstig aan toe. In het busje zaten een man van 66 en een 54-jarige vrouw uit de provincie Zeeland. Ze werden op de A1 van Deventer naar Hengelo van de weg gedrukt door een lichtkleurige auto, mogelijk een Range Rover Sport.
In het busje zat een dashcam, waarop de aanrijding te zien is. De politie plaatste de beelden daarvan afgelopen zaterdag online, in de hoop tips de krijgen over de auto en de bestuurder daarvan.
"We hebben daarna veel tips gekregen over die lichtkleurige auto", zegt Marloes Ballast van de politie. "Van experts en garagehouders kregen we de tip dat het mogelijk om een Range Rover Sport gaat."
Vermoedelijk heeft deze Range Rover het ongeluk veroorzaakt
Vermoedelijk heeft deze Range Rover het ongeluk veroorzaakt © Onder de Loep

Slachtoffers hebben veel letsel

Ondertussen gaat het met de slachtoffers die in het busje zaten niet goed. De 54-jarige vrouw heeft veel letsel. Een gekneusd hart, vier gebroken ribben, een gebroken schouder, een gebroken borstbeen, een klaplong, een gebroken nekwervel en haar voet en enkel zijn bij het ongeluk ook gebroken. De man ligt in het ziekenhuis met twee gebroken nekwervels en een gebroken schouder. De man en de vrouw moeten nog een tijd in het ziekenhuis blijven.
Inzittenden ernstig gewond en busje total loss na ongeluk
Inzittenden ernstig gewond en busje total loss na ongeluk © News United / Rens Hulman
De auto, mogelijk een Range Rover Sport, moet schade hebben aan de rechter voorzijde.
Marloes Ballast, politie
De politie is met man en macht op zoek naar de bestuurder van de lichtgekleurde auto, die het busje op de A1 van de weg drukte. "De auto moet schade hebben aan de rechter voorzijde", vertelt Ballast. "Als iemand weet waar zo'n auto staat, dan horen wij dat graag. De auto reed vanuit Deventer in de richting van Twente. Als iemand weet waar die auto nu is, tip ons dan."
Volgens Ballast is de politie druk bezig met het uitkijken van alle beelden van snelwegcamera's. "Mochten er meer automobilisten zijn die zaterdagochtend met een dashcam op de A1 reden tussen Deventer en Hengelo, kijk die beelden dan terug en tip ons als u een soortgelijke auto op die beelden ziet."

Tips?

- Bel de tiplijn: 0800 - 6070 (gratis nummer)
- Stuur politie Deventer een privébericht op Facebook
- Gebruik het tipformulier
- Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000
Onder de Loep is een samenwerkingsverband tussen de politie, het Openbaar Ministerie en RTV Oost
Onder de Loep is een samenwerkingsverband tussen de politie, het Openbaar Ministerie en RTV Oost © Onder de Loep

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.