Nieuws

'Stop de lockdown, opbatsen', wie herkent deze graffiti-spuiter in Steenwijk?

Anti-lockdownleuzen in Steenwijk
Anti-lockdownleuzen in Steenwijk © Colin Coule
Bekladde auto's van de gemeente en anti-lockdownteksten op meerdere panden. Wie is de graffitispuiter die eind vorig jaar een spoor van vernieling trok door Steenwijk? De politie heeft beelden van de man vrijgegeven.
"Stop de lockdown, opbatsen", "No more lockdown." De teksten werden in de nacht van 18 op 19 december op acht plekken op auto's en gebouwen gespoten. De man die dat deed is dezelfde nacht betrapt door een getuige. Die belde de politie, maar de man is daarna niet meer gevonden.
"Vermoedelijk is de man die nacht tussen twaalf en twee actief geweest", zegt politiewoordvoerder Marloes Ballast. Op de zaterdagavond ervoor werd door premier Rutte een lockdown afgekondigd.

Kostenpost

"Het is echt een spoor van vernieling die hij heeft aangericht met de nodige schade voor de eigenaren van de panden tot gevolg. Het was namelijk geen verf die je er zomaar even afpoetst, dus een behoorlijke kostenpost."
De actie van de graffitispuiter is door meerdere camera's vastgelegd, maar de man komt daarop niet haarscherp in beeld. "Helaas niet", vertelt woordvoerder Ballast. "Op de Koningstraat komt hij het beste in beeld. Mogelijk herkent iemand hem toch aan zijn postuur of zijn manier van lopen. Of misschien zeggen de teksten mensen wel wat, in combinatie met deze man. Alle info is welkom."

Tips?

- Bel de tiplijn: 0800 - 6070 (gratis)
- Stuur politie Steenwijkerland een privébericht op Facebook
- Gebruik het tipformulier
- Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000
Onder de Loep is een samenwerkingsverband tussen de politie, het Openbaar Ministerie en RTV Oost
Onder de Loep is een samenwerkingsverband tussen de politie, het Openbaar Ministerie en RTV Oost © Onder de Loep

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.