Nieuws

Klachtenregen na haperend betaalsysteem op Kingdance Zwolle: "Wat was het om te huilen zeg"

Het betaalsysteem op Kingdance haperde
Het betaalsysteem op Kingdance haperde © Claudius Bronsink
Pinstoring op een festival waar je niet met cash kunt betalen, lange wachtrijen voor de bar en eettentjes die vroeg sloten. De dag na Kingdance in Zwolle regent het klachten over het dancefeest bij de Wijthmenerplas. "Mensen gingen ruzie maken om aan voedsel te kunnen komen." De organisatie van het festival maakt excuses voor het haperende betaalsysteem.
"Dit niet nog een keer", schrijft organisator High Energy Events op haar website. "Hoe hard we ook hebben gewerkt om dit de beste editie ooit te maken, ging het bij het nieuwe cashless-systeem flink mis, waardoor we te maken hadden met flinke storingen. Hét systeem dat juist wachttijden moest beperken, het gedoe met overgebleven muntjes moest voorkomen en een heel stuk duurzamer moest zijn."

'Oprecht sorry'

"Maar het tegenovergestelde bleek en dat leverde voor sommige bezoekers lange wachttijden op en een foodstraat die voor een deel eerder dichtging. Ondanks dat dit buiten onze macht lag, willen we hier toch oprecht sorry voor zeggen."
Bezoekers van het festival klagen steen en been op social media. "In totaal anderhalf uur moeten wachten op een drankje door meerdere pinstoringen", schrijft bezoekster Marije Damman. Een andere bezoekster vat haar dag samen: "Wat was het om te huilen zeg."

'Heb meer in de rij gestaan dan genoten van het feest'

"Heel bijzonder hoe slecht deze dag geregeld was", aldus Isa Wieringa. Francesca Dijkstra zegt flauw gevallen te zijn, omdat ze niets te eten kon kopen. "Heb meer in de rij gestaan dan genoten van het feest."
Een andere bezoeker genoot het meest van de terugreis: "Lekker op tijd weggegaan en de bus terug was het leukste van de dag met de chauffeur met de muziek aan."
High Energy Events laat op haar website weten dat het volgende festival, op 5 mei, overgaat op een ander betaalsysteem. Het ouderwetse consumptiemuntje wordt geherintroduceerd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.