Nieuws

Politie en OM toch op zoek naar kopschoppers Raalte

Vechtpartij in Raalte waarbij twee mannen tegen hun hoofd werden geschopt
Vechtpartij in Raalte waarbij twee mannen tegen hun hoofd werden geschopt © Screenshot Dumpert.nl
De politie en het Openbaar Ministerie gaan toch op zoek naar de kopschoppers die op Koningsdag tekeer gingen in het centrum van Raalte. "Gezien de impact van de zaak op de samenleving en de rechtsorde", aldus Henk Kremer van de politie. Er werd gisteren een persoon aangehouden in verband met de heftige mishandeling, maar omdat er geen aangifte gedaan is, werd de verdachte weer naar huis gestuurd.
Vandaag hebben de politie en het OM na overleg besloten alsnog over te gaan tot vervolging. "Dat doen we op basis van gesprekken met getuigen en het beoordelen van camerabeelden."
Omdat er geen aangifte is gedaan in deze zaak, wordt er overgegaan tot 'ambtshalve vervolging'. "Dat betekent dat er geen concrete aangifte ligt, maar gezien de impact van de zaak we toch overgaan tot vervolging."

Tegen hoofd geschopt

De beelden van de mishandeling die rondgaan op social media zijn ronduit schokkend. Te zien is hoe een man een schop tegen zijn been krijgt van een man in een donkerblauwe hoodie. Nadat het slachtoffer daarna een klap in zijn gezicht krijgt van een andere man, gaat hij tegen de grond. Vervolgens wordt hij door zijn twee aanvallers tegen zijn hoofd geschopt.
Terwijl op de voorgrond te zien is hoe een stel geschokt vertrekt, beginnen meer mensen met elkaar te vechten. Ook hierbij valt iemand op de grond. De man die het eerste slachtoffer neersloeg en in zijn gezicht trapte, schopt ook het tweede slachtoffer tegen zijn hoofd, waarna de man in de donkerblauwe hoodie het slachtoffer ook tegen het hoofd schopt en slaat.

Aanleiding onbekend

Omstanders weten de vechtpartij te sussen, waarna de rust lijkt teruggekeerd, maar de man in de donkerblauwe hoodie valt het eerste slachtoffer, dat nog op de grond zit, nog een keer aan. Dan houdt het filmpje op.
Over de aanleiding voor de vechtpartij is niets bekend. Ook is niet duidelijk hoe het met de slachtoffers gaat.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.