nieuws

Onrust op school in Deventer na berichten over onzedelijk gedrag

Basisschool De Steenuil in Deventer heeft gisteren bij de politie melding gedaan van een uitlating op Facebook over onzedelijk gedrag twee jaar geleden waar een leerling bij betrokken zou zijn geweest.
Er is een brief aan de ouders van de leerlingen van de school gestuurd. Basis is de vermelding op Facebook afgelopen weekend van de moeder van het vermeende slachtoffer. Volgens het schoolbestuur kwamen gistermorgen ongeruste ouders met vragen over de berichten op school. Naar aanleiding daarvan heeft de school alle ouders een brief gestuurd, melding gedaan bij het meldpunt kindermishandeling AMK en aangifte gedaan bij de politie.
Het voorval zou zich enige tijd geleden hebben voorgedaan bij een leerling van De Steenuil. Het meisje vertelde haar moeder dat ze door twee jongens was betast. Destijds is er meteen melding van gedaan en heeft de politie het incident onderzocht, maar er werd toen geen bewijs van ontuchtige handelingen gevonden. De moeder van het meisje heeft afgelopen weekend op Facebook vermeld dat er toen ook een ander meisje bij betrokken was. Dat meisje zou nog steeds op De Steenuil zitten.
Basisschool De Steenuil heeft tachtig leerlingen en zit samen met met basisscholen De KEIzer, De Flint en een kinderopvang in het verzamelgebouw De Kei in de wijk Keizerslanden. Ook deze scholen en de kinderopvang hebben ouders ook met een brief geïnformeerd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.