Nieuws

Musical Award voor Deventenaar Wolter Weulink met '14 de musical'

Wolter Weulink
Wolter Weulink © Musicalweb
Wolter Weulink uit Deventer heeft een Musical Award gewonnen met '14 de musical' over het leven van Johan Cruijff. De musical kreeg de prijs voor de beste originele Nederlandse productie.
Acteur, zanger, muzikant én voetballiefhebber Weuling, die zijn talenten goed kwijt kan in de musical, werd vanmorgen na een korte nacht wakker met de Award. "Niet letterlijk natuurlijk", zegt hij in het radioprogramma KlaarWakker van RTV Oost, "maar wel met een heel goed gevoel."
'Vernieuwend, uitdagend en grensverleggend', het zijn een paar kwalificaties van de jury van de Musical Awards voor de musical waarin op een wonderlijke manier op het leven van de grootste voetballegende van Nederland wordt teruggeblikt. Niet alleen de geschiedenis van Johan Cruijff komt voorbij, maar ook Cruijff die in de musical zijn eigen leven én de musical analyseert.

Cruijffiaans

Als de presentator van KlaarWakker Wolter Weulink vraagt of hij stiekem niet meer awards had verwacht op gehoopt (de musical was in tien categorieën genomineerd, red.), komt er een onvervalst 'Cruijffiaans' antwoord: "Als je bent genomineerd, dan ben je sowieso een winnaar."
Bij de Musical Awards is de grote Stage Entertainment-musical Aladdin het vaakst in de prijzen gevallen. De productie was volgens de vakjury in zeven van de negentien categorieën de beste, waaronder die van beste grote musical.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.