Nieuws

Vechtpartij met kopschoppen Raalte was gevolg van steekincident

Vechtpartij in Raalte waarbij twee mannen tegen hun hoofd werden geschopt
Vechtpartij in Raalte waarbij twee mannen tegen hun hoofd werden geschopt © Still uit de video van de vechtpartij
De grote vechtpartij op Koningsdag in het centrum van Raalte was het gevolg van een steekincident. Dat vertellen meerdere getuigen aan RTV Oost. De politie bevestigt dat er een steekincident is geweest. Er werd kort na het incident een man aangehouden, maar die werd later weer op vrije voeten gesteld omdat er geen aangifte was gedaan. Gisteren maakte de politie bekend dat er toch een onderzoek geopend wordt.
Van de heftige vechtpartij circuleren video’s op social media. Voordat de vechtpartij begon zou één van de twee mannen die in het filmpje op de grond liggen, een andere man in de arm gestoken hebben. Het slachtoffer van het steekincident zou later in het filmpje nog een poging doen om een knal uit te delen.
Beelden van de vechtpartij in Raalte

'Er waren kinderen bij'

De aanleiding voor de ruzie is ook voor de ooggetuigen van de vechtpartij niet bekend. Op het plein waar de vechtpartij ontstond, was het ten tijde van het voorval aardig druk. “Het ergste vind ik nog: er waren kinderen bij. Wat moet dit met hen doen? Ik kan het al amper van mijn netvlies krijgen.”
Volgens getuigen zaten twee mannen op een terras op de Grote Markt in Raalte toen de vlam in de pan sloeg. “Ze kregen woorden en toen ik opkeek zag ik dat het trammelant was.” De gebeurtenissen volgden elkaar volgens de getuigen snel op.

'Dader steekincident wordt tegen de grond getrapt'

“De dader van het steekincident, dat zie je ook op het filmpje, wordt tegen de grond getrapt. Later is diegene meegenomen door de politie. Het slachtoffer van het steekincident liep met een theedoek om zijn arm, die probeerde vlak voordat de politie er was nog een klap uit te delen.”
De politie bevestigt tegenover RTV Oost dat er op Koningsdag iemand werd aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij een steekincident. Die persoon is, vanwege het uitblijven van een aangifte, later door de politie op vrije voeten gesteld.
Gistermiddag maakte de politie bekend dat er toch een onderzoek door het Openbaar Ministerie wordt ingesteld. "Gezien de impact van de zaak op de samenleving en de rechtsorde", vertelde Henk Kremer van de politie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.