nieuws

Man en vrouw voor rechter wegens ontucht met buurmeisje in Enschede

Rechtbank Almelo
Rechtbank Almelo © Cindy Hofhuis
Tegen een 43-jarige man uit Enschede is een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 21 maanden geëist voor ontucht met een minderjarig buurmeisje. Tegen zijn 34-jarige ex, die ook bij de ontucht zou zijn betrokken, werd een voorwaardelijke gevangenisstraf van zeven maanden geëist.
De ontucht zou hebben plaatsgehad begin jaren 2000, toen het stel nog bij elkaar was. Het toen 13-jarige meisje kwam vaak bij de twee op bezoek. Tijdens die bezoekjes zou de man seksfilms hebben gedraaid en de vrouw in weinig verhullende kleding door de woonkamer hebben gelopen. Uiteindelijk zou de buurman het meisje hebben betast. Ook de buurvrouw zou zich daar schuldig aan hebben gemaakt.
De zaak kwam voor het eerst aan het licht in 2007. Toen was er een verdenking van misbruik van de dochter van het stel. Het stel was op dat moment net uit elkaar. De buurvrouw belde haar vroegere buurmeisje en vroeg haar om aangifte te doen. Het buurmeisje zag er toen vanaf, maar deed uiteindelijk vorig jaar wèl aangifte.
De vroegere buurman ontkent in alle toonaarden en zegt dat hij het slachtoffer is van een complot dat zijn ex en zijn voormalig buurmeisje tegen hem gespannen hebben. Doel van dat complot is om hem de omgang met zijn gehandicapte dochter te ontzeggen. De vrouw heeft bij de politie bekend dat ze haar buurmeisje betastte maar dat ze dat deed omdat ze zich niet kon verzetten tegen de man. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.