nieuws

Zwolle wil scheiden afval stimuleren met komst nieuw afvalbrengstation

Onderzoek naar nieuw ROVA afvalstation in Zwolle
Onderzoek naar nieuw ROVA afvalstation in Zwolle © Shireen Krus
De gemeente Zwolle wil onderzoeken of het scheiden van afval bevorderd kan worden met de komst van een extra milieubrengstation bij afvalverwerker ROVA. Bij het nieuwe afvalstation kan gescheiden afval zoals papier, textiel en glas ingeleverd worden.
De gemeente Zwolle wil de jaarlijkse hoeveelheid restafval per inwoner terugdringen van gemiddeld 279 kilo naar 231 kilo. Dat kan door inwoners te belonen voor het goed scheiden van afval. In de huidige constructie, waarin inwoners dagelijks gratis 250 kilo afval bij de ROVA mogen storten, is dat moeilijk te stimuleren.
De komst van een nieuw afvalbrengstation, voor glas, papier en textiel kan daar mogelijk verandering in brengen. Het gescheiden afval voor het nieuwe milieustation mag dan gratis gestort worden, terwijl voor de stort van het overgebleven restafval bij het huidige afvalbrengstation betaald moet worden. De gemeente Zwolle heeft opdracht gegeven om te onderzoeken of het plan haalbaar is en wil de uitvoering ervan in samenspraak met de ROVA verder uitwerken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.