nieuws

Geen extra geld van het Rijk voor aanpak verkeersknelpunt N35 bij Raalte

Er komt geen extra geld voor de aanpak van het verkeerskruispunt-Bos in de N35 bij Raalte. Dat heeft minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu nogmaals laten weten in reactie op Kamervragen van het CDA Tweede Kamerlid Van Helvert.
De aanpak van het verkeersknelpunt is volgens de provincie hard nodig om de doorstroom op de N35 en de verkeersveiligheid rondom Raalte te verbeteren. Volgens een eerste quick scan van de provincie gaat het verbeteren van het kruispunt tussen de 40 en 45 miljoen euro kosten. Het ligt dan in de bedoeling om het kruispunt ongelijkvloers te maken. De N348 wordt iets verdiept, terwijl de N35 met een viaduct verhoogd gaat worden.
De aanpak van het kruispunt in de rijksweg blijft noodzakelijk, omdat Overijssel nog steeds inzet op een verbreding van de weg naar 2x2 rijbanen tussen Zwolle en Nijverdal, waar straks 100 kilometer per uur gereden mag worden.

Gedeputeerde baalt van opstelling minister

Overijssels gedeputeerde Kok laat in een reactie weten ervan 'te balen' dat de minister nog steeds niet overtuigd is van de noodzaak om de weg aan te pakken. De weg is van groot economisch belang voor de regio. De provincie zal medio februari, als het onderzoek naar de verbetering van het belangrijke verkeerskruispunt bij Raalte is afgerond, opnieuw aan de bel trekken voor extra rijksmiddelen.
"We laten het er niet bij zitten", aldus gedeputeerde Kok. Maar voorlopig moet de provincie het doen met de 15 miljoen euro die het rijk en de provincie samen in 2014 beschikbaar stelden voor enkele dringende verbeteringen aan de N35 op het tracé tussen Wythmen en Nijverdal.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.