Amateurvoetbal

Excelsior'31 verliest van laag geklasseerd Ter Leede, Haanstra bezorgt Staphorst winst

Excelsior'31 heeft in de Derde Divisie met 2-1 verloren bij het laag geklasseerde Ter Leede. Staphorst deed betere zaken door in eigen huis met 2-0 te winnen van directe concurrent SteDoCo. Stan Haanstra was de grote man met twee doelpunten.
Excelsior'31 was sterker in de openingsfase, maar wist kansen niet om te zetten in goals. Vervolgens gaven de Rijssenaren Ter Leede meer ruimte om te voetballen. De ploeg uit Sassenheim loerde op de counter en na ruim een half uur leverde dat een treffer op. Dirk Hoekstra was het eindstation met een rake kopbal.
De tweede helft kende een laag tempo. In de zeventigste minuut kreeg Excelsior'31 het tweede doelpunt tegen, wederom via de omschakeling. Ditmaal was Noah Marti de doelpuntenmaker.
Hakim Ezafzafi zorgde vanaf de penaltystip voor de 2-1. De ploeg van Jurjan Wouda gooide alles in de strijd op jacht naar nog een goal, maar die viel niet. Daardoor kwam een einde aan de goede vorm in de laatste drie duels, waarin zeven punten werden gepakt.

Staphorst

De kansen bij Staphorst en SteDoCo waren op één hand te tellen in de eerste helft. Het meest noemenswaardige moment na een klein uur spelen was de openingstreffer van Stan Haanstra. Het was al weer het vijftiende doelpunt voor de clubtopscorer.
In de zeventigste minuut maakte Haanstra zijn tweede van de middag uit een kopbal. Kort daarna kreeg SteDoCo een grote mogelijkheid op de aansluitingstreffer, maar Jorick Maats pakte de penalty. Dichterbij een doelpunt kwamen de bezoekers uit Hoornaar niet.