nieuws

Ruim honderd leden motorclub AMBC overhandigen petitie aan burgemeester Staphorst

Ruim honderd leden van motorsportvereniging AMBC hebben vanavond tijdens een raadsvergadering een petitie aangeboden aan burgemeester Alssema van Staphorst.
De AMBC wil af van het verbod om te crossen op 't Wiede Gat. De gemeenteraad had in oktober besloten om de crossbaan te sluiten na aanhoudende klachten van omwonenden over geluidsoverlast. Uit geluidsmetingen concludeerde de gemeente al eerder dat AMBC zich niet hield aan afspraken om de decibellen binnen te perken te houden. Het lawaai van de crossmotoren was veel harder dan de regels voorschrijven.
De club stelt maatregelen te kunnen nemen om de geluidsoverlast in te dammen, bijvoorbeeld via verhoging van de geluidswal. De motorclub wil dat de baan in maart weer open gaat. AMBC is van mening dat ze keurig binnen de norm blijft van de nieuwe vergunning. Omdat deze nog niet geldig is, wil de club graag een gedoogbeleid om te crossen. Dat moet dan geldig zijn totdat de aanpassingen aan het crossterrein klaar zijn.

Tweede bezoek van motorclub aan gemeentehuis

Het was de tweede keer dat de motorclub bezwaar maakt tegen het besluit van de gemeente. De eerste keer dat de motoren het gemeentehuis binnenreden, werd er olie gelekt op de natuurstenen vloer. Daar was de gemeente niet blij mee. De club besloot daarom om de motoren voor het gemeentehuis van Staphorst te plaatsen. De leden vertrokken in een colonne vanaf evenemententerrein De Tippe naar het gemeentehuis.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.