nieuws

Dinkelland vangt 230 vluchtelingen op in hotel De Wyllandrie in Ootmarsum

De gemeente Dinkelland gaat maximaal 230 vluchtelingen opvangen in hotel De Wyllandrie in Ootmarsum. Dit heeft burgemeester Roel Cazemier vanavond meegedeeld aan het begin van de gemeenteraadsvergadering.
De vluchtelingen worden de komende twee jaar in het gebouw van het voormalige hotel opgevangen. Waar de vluchtelingen vandaan komen, is nog niet bekend. De gemeenteraad heeft unaniem ingestemd met de komst van de vluchtelingen. De gemeente stelt strikte voorwaarden aan de duur en de omvang van de opvang. De eerste vluchtelingen worden vanaf 1 mei verwacht.
Donderdag is er een informatiebijeenkomst bij klooster Maria ad Fontes voor de toekomstige omwonenden. Zij zijn inmiddels per brief geïnformeerd over de komst van het opvangcentrum. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) en de eigenaar van het pand hebben afgesproken dat de Wyllandrie na de twee jaar weer een toeristische en recreatieve bestemming krijgt. De gemeente Dinkelland werkt voor de eerste keer mee aan vluchtelingenopvang.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.