nieuws

FC Twente wint simpel van AZ en staat in halve finales KNVB-beker

FC Twente heeft zich vanavond als tweede Overijsselse club geplaatst voor de laatste vier van de KNVB-beker. In De Grolsch Veste was het veel beter dan AZ en werd het 3-0. Eerder won PEC Zwolle al van SC Cambuur.
Al vroeg in de wedstrijd was Tapia dicht bij de openingstreffer, maar hij raakte de paal. Daarna was Castaignos de gevaarlijkste man bij de thuisploeg. Nadat een schot geblokt werd en hij voorlangs schoot, was het na 24 minuten spelen wel raak. Hij schoot een fraaie voorzet van Ziyech bij de tweede paal binnen. Even later was hij ook dicht bij zijn tweede, maar schoof net naast. Nadat Bjelland naast kopte uit een hoekschop was het kort voor rust wel 2-0. Ziyech draaide zich goed vrij en schoot met zijn 'mindere' rechterbeen de 2-0 op het bord. Dat was ook de ruststand.
In de tweede helft waren er eindelijk enkele kansjes voor AZ, maar Johannsson en Poulsen stuitten op Stevens. Aan de andere kant werd wel weer gescoord. Ziyech kreeg de bal van de hard werkende Corona en krulde op fraaie wijze de 3-0 achter Esteban. Dat was het 450e doelpunt van FC Twente in de beker in de historie. Daarna vonden beide ploegen het wel goed en werd er weinig meer gecreëerd. En dus gaat de Enschedese ploeg morgen in de koker voor de loting van de halve finales.

FC Twente - AZ 3-0

1-0 Castaignos (24)
2-0 Ziyech (44)
3-0 Ziyech (62)
Arbiter: Blom
Geel: Ortíz, Poulsen, Gouweleeuw
FC Twente: Stevens, Martina, Lachman, Bjelland, Schilder, Tapia (Engelaar/77), Mokotjo, Ziyech (Børven/82), Corona (ould-Chikh/72), Castaignos, Mokhtar.
AZ: Esteban, Johansson, Gouweleeuw, Hoedt, Poulsen (Haps/72), Henriksen (Jóhannsson/46), Ortíz, Gudelj (Elm/65), Haye, Tankovic, Berghuis.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.