nieuws

Acht jaar en tbs voor doodslag Sharmila Kanhai in Hengelo

Sharmila werd 23 januari 2014 gevonden
Sharmila werd 23 januari 2014 gevonden © RTV Oost
De rechtbank in Almelo heeft een 29-jarige man uit Hengelo veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar en tbs met dwangverpleging voor het doden van zijn vriendin Sharmila Kanhai. De 27-jarige vrouw werd op 23 januari vorig jaar levenloos aangetroffen in hun huis aan de Poolsterstraat in Hengelo.
De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie. Volgens de rechtbank is bewezen dat de vrouw door geweld om het leven is gebracht door haar vriend. Volgens de rechtbank heeft de man zijn vriendin in de avond en nacht voor haar dood voorzien van grote hoeveelheden drank, wiet en cocaïne. In de vroege ochtend van 23 januari kregen de twee een hevige ruzie waarbij de man extreem geweld gebruikte te tegen Sharmila. Dat geweld heeft de dood van de vrouw veroorzaakt.

Vrijspraak seksueel geweld

De man belde pas uren na de dood van zijn vriendin met het alarmnummer 112. Naast de doodslag acht de rechtbank ook bewezen dat de man Sharmila al eerder, kort voor de kerstdagen van 2013, mishandelde en dat hij haar voorzag van drugs. De man werd vrijgesproken van seksueel geweld tegen zijn vriendin. De man verklaarde bij de politie dat hij nog seks had met de vrouw, maar volgens deskundigen was ze toen al overleden. Seks met een overledene is in Nederland niet strafbaar.

'Onherstelbaar verdriet nabestaanden'

De rechtbank neemt het de 29-jarige man kwalijk dat hij onherstelbaar verdriet heeft veroorzaakt bij de familie en vrienden van het slachtoffer. Volgens de rechters is het extra schokkend dat de man zijn eigen partner ombracht. Met de man is veel aan de hand, hij is niet alleen aan drank en drugs verslaafd, maar heeft ook stoornissen. Een onbehandelde terugkeer in de maatschappij is ongewenst, daarom moet de man een tbs met dwangverpleging ondergaan.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.