nieuws

Enexis gaat maandag verder met oplossen storing straatverlichting Hengelo

Enexis aan het werk voor een oplossing in Hengelo
Enexis aan het werk voor een oplossing in Hengelo © RTV Oost
Enexis gaat maandag verder op zoek naar de storing die er voor zorgt dat een straat in de wijk Hasseler Es in Hengelo geen straatverlichting heeft. Tot nu toe is de plek van de storing niet gevonden.
De Eduard Verkadestraat heeft nu bijna twee weken geen straatverlichting. Het vinden van de storing heeft nogal wat voeten in de aarde, omdat het om een zogenoemde combikabel gaat waar de storing in zit. Een combikabel levert stroom aan de straatverlichting, maar ook aan de huishoudens.
Om de storing op te sporen wordt maandag een meetwagen ingezet. Die stuurt een stroomstoot met een heel hoog voltage door de kabel, waardoor de plek van de storing gevonden moet worden. Die stroomstoot is echter schadelijk voor apparatuur in de woningen. Om schade te voorkomen moet in elke woning de hoofdschakelaar omgezet worden. De huishoudens waar het om gaat hebben inmiddels een brief van Enexis ontvangen waarin de meting wordt aangekondigd.
Maandag gaan medewerkers van Enexis eerst langs de deuren om te controleren of de hoofdschakelaars uit staan. Daarna wordt de meting gedaan. Volgens Enexis moeten de huishoudens er rekening mee houden dat er langere tijd geen stroom is.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.