nieuws

Middenstanders Steenwijkerland vragen Raad van State vergunning hypermarkt ongeldig te verklaren

Impressie van de hypermarkt
Impressie van de hypermarkt © Focus on Quality
Veel middenstanders uit Steenwijk en omgeving hebben de Raad van State vandaag gevraagd de vergunning voor de bouw van een hypermarkt ongeldig te verklaren.
Ze kwamen met een legertje advocaten naar Den Haag om de komst van een grote concurrent te voorkomen.
De vergunning is volgens hen gebaseerd op een bestemmingsplan dat niet tijdig is aangepast en daarom is de vergunning onterecht verleend. Was die aanpassing wel op tijd gebeurd, dan had de gemeente nooit een hypermarkt kunnen toelaten.

Geen detailhandel

De provincie wil geen detailhandel op een bedrijventerrein en dus ook niet op Eeserwold waar de hypermarkt moet komen. Volgens de gemeente geldt in dit geval niet de eis dat het bestemmingsplan moest zijn aangepast aan provinciale regels. In het bestemmingsplan wordt niet uitgelegd wat een hypermarkt is.
De gemeente Steenwijkerland denkt aan een enorme supermarkt waar ook warenhuisartikelen verkocht kunnen worden. Maar mogelijke huurders van het complex hebben de indruk gekregen dat het iets heel anders wordt.
De gemeente zegt in dat geval meteen in te grijpen. De Raad van State betwijfelt of de gemeente daarvoor de juridische middelen heeft. De uitspraak volgt vermoedelijk over enkele maanden.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.