nieuws

Meldpunt Veilig Thuis Twente officieel geopend

Erik Lievers opent nieuwe meldpunt
Erik Lievers opent nieuwe meldpunt © Twitter Eelco Eerenberg
In het stadhuis van Hengelo is vanmiddag het meldpunt Veilig Thuis Twente geopend. De opening is verricht door wethouder Erik Lievers van Hengelo.
Sinds 1 januari zijn alle regio's verplicht om een Veilig Thuis-organisatie te hebben. Het nieuwe meldpunt is een samenvoeging van het Steunpunt Huiselijk Geweld en het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling. Sinds de opening van het meldpunt zijn er in Twente al 1200 telefoontjes binnengekomen.
Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de meest kwetsbare groepen in onze samenleving: kinderen en volwassenen die te maken krijgen met agressie, geweld of verwaarlozing in huiselijke kring. De organisaties gaan onder meer advies en informatie geven aan mensen die huiselijk geweld melden. Ook doen ze onderzoek als dat nodig is en begeleiden ze gezinnen naar passende hulp. Daarnaast is er op elk moment van de dag een crisishulp beschikbaar om kinderen te helpen.
De laatste landelijke cijfers voor Twente zijn uit 2013. Toen waren er 8000 slachtoffers van huiselijk geweld, van wie ruim 3700 kinderen, 46%. De aantallen zijn de afgelopen jaren fors gestegen. 

Meldpunt ook in IJsselland

Het meldpunt in IJsselland werd op 8 januari officieel geopend. De Zwolse wethouder Nelleke Vedelaar verrichte namens de elf gemeenten de opening.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.