Jongeren krijgen gewoon drank bij verenigingen in Dalfsen

In de sportkantines, kulturhuzen en kerkelijke instanties in Dalfsen houden ze zich niet aan de regels van de drank- en horecawet. Jongeren kunnen daar gewoon drank halen. Dat zegt burgemeester Han Noten.

De gemeente heeft de afgelopen tijd op verschillende manieren controles uitgevoerd. Er gingen onder meer mystery guests controleren of de instellingen en verenigingen zich aan de leeftijdregels hielden. In een aantal gevallen werd er nog wel gevraagd naar de leeftijd, maar werd er geen identiteitskaart gecontroleerd. Alle mystery guests kregen uiteindelijk gewoon hun drank.

In de supermarkten werd er wel beter gecontroleerd. In meer dan driekwart van de gevallen kregen de jongeren geen alcohol mee. In de horeca werd bij één op de drie bedrijven gecontroleerd op leeftijd.

Problemen tijdens tentfeest
Volgens burgemeester Noten ging de controle bij een tentfeest helemaal verkeerd. Vanaf het podium werd meegedeeld dat er controle was, maar hierdoor ontstond er een grimmige sfeer. Noten wil niet bekend maken om welk tentfeest het ging. De burgemeester gaat binnenkort met de vereniging om tafel om te praten over de uitkomsten van de controles.

Burgemeester Hofland van Rijssen-Holten liet vorige week ook al weten teleurgesteld te zijn dat er in zijn gemeente toch alcohol wordt verkocht aan jongeren onder de 18 jaar. Ook daar werd er slecht in sportkantines gescoord.

Meer over dit onderwerp:
drank- en horecawet Dalfsen Han Noten Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren