Nieuws

Scholier (15) uit het niets mishandeld, politie vraagt informatie over onbekende jonge man

Bussluis Werkerlaan Zwolle
Bussluis Werkerlaan Zwolle © Google streetview
Zijn er mensen die in de omgeving van de Werkerlaan in Zwolle door een jonge man op een zwarte mountainbike zijn benaderd of misschien zelfs mishandeld? De politie stelt die vraag naar aanleiding van de zware mishandeling van een 15-jarige fietser op 2 maart, 's morgens rond 8 uur op de Werkerlaan. De jongen, die onderweg was naar school, raakte flink gewond.
Hij kwam die vroege woensdagochtend ter hoogte van de bussluis op de Werkerlaan een jonge man tegen die hem tegemoet fietste vanuit de richting Stadshagen. De jonge man sprak hem aan in een onbekende taal.
Het slachtoffer vertelde vanavond zijn verhaal in Opsporing Verzocht:

Onder het bloed

Hoewel hij niet kon verstaan wat de fietser zei, stopte de 15-jarige jongen toch even, mogelijk had de fietser hulp nodig. Niets bleek minder waar, want de jongen werd vanuit het niets bedreigd met een mes en op zijn gezicht geslagen.
Om aan zijn belager te ontkomen sloeg de scholier op een gegeven moment terug en fietste hij hard weg. Pas toen hij later bij school aankwam, bleek dat de jongen helemaal onder het bloed zat.
De politie heeft tot nu toe de dader niet kunnen vinden en vraagt mensen die vaker over de Werkerlaan rijden om hulp. Mogelijk heeft de onbekende jonge man ook andere fietsers belaagd of aangevallen. Als dat zo is, vraagt de politie de betrokkenen met klem contact op te nemen. Van de agressieve onbekende man is dit bekend:
  • circa 1.90 meter lang
  • vermoedelijk 15 tot 20 jaar oud
  • zwart krullend haar met een opvallende kuif
  • ongeschoren met een stoppelbaardje
  • donkere kleding, waaronder een zwarte bodywarmer
  • zwarte mountainbike
  • droeg een nektasje

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.