nieuws

Bejaarde bewoners bij Huize Scherpenzeel Goor vrezen chaos bij komst asielzoekers

Ze vrezen chaos en een verstoring van hun rust. De bejaarde bewoners van de aanleunwoningen bij Huize Scherpenzeel in Goor zijn tegen de komst van 110 asielzoekers.
De gemeente maakte gisteren duidelijk dat er concrete plannen liggen om in de villa aan de Markeloseweg 110 vluchtelingen te huisvesten. "Maar 110 is te veel voor de villa en directe omgeving", zegt omwonende Dick Jansen. "Dit is een terrein waar ongeveer 25 hoogbejaarde mensen wonen in aanleunwoningen van de voormalige zorgvilla. Die staat nu leeg, maar als er 110 mensen in komen is dat een grote verstoring van de rust."

'110 asielzoekers is te veel, voor dertig zal meer begrip zijn'

Als het aan Dick Jansen ligt kunnen er dertig asielzoekers tijdelijk in het pand komen wonen. "Zoveel mensen woonden er ook toen het nog een verpleegtehuis was. Ik denk dat er voor dertig asielzoekers veel meer begrip zal zijn", zegt hij. Maar buurman Wim Dost wil zich niet over aantallen uitlaten. "Ze moeten dit gewoon niet doen. Het gebouw staat op instorten." Hij weet een beter alternatief: "Verderop staat een leegstaande school die te koop is."
De bewoners worden op 5 februari bijgepraat door de gemeente en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). "Maar die bijeenkomst is in het gemeentehuis. Daar kunnen al die mensen hier, veelal boven de 80, niet naar toe. Laat ze die bijeenkomst maar hier houden", besluit Dick Jansen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.