nieuws

Bijna helft raad Almelo wil sobere opening stadhuis zonder koninklijk bezoek

Almelo moet geen euro extra uittrekken voor de opening van het omstreden nieuwe stadhuis en koninklijk bezoek is leuk, maar het moet een bescheiden opening worden. Dat zeggen zes van de twaalf fracties in de gemeenteraad in een reactie op de plannen voor een feestelijke openingsweek met een eventueel koninklijk bezoek.
Volgens de partijen is het stadhuis omstreden, omdat de noodzaak nooit is aangetoond. Niet alleen veel politici maar ook veel inwoners van Almelo vinden het nieuwe stadhuis zonde van het geld, zeggen de partijen. Een feestelijke openingsweek voor een omstreden stadhuis in een jaar met veel bezuinigingen en lastenverzwaringen heeft volgens de fracties geen pas.

Brief aan het college

Onlangs werd in het zogenoemde seniorenoverleg van de burgemeester met de fractievoorzitters gesproken over een feestelijke openingsweek met een eventuele opening van het stadhuis door een lid van het koninklijk huis. Reden voor de partijen om in een brief aan het college aan te geven dat ze geen begrip voor de plannen kunnen opbrengen. Opmerkelijk is dat twee van de zes partijen die de brief ondertekenen collegepartijen zijn, D66 en de SP.

College en commissie nemen bezwaren mee in plannen

Namens het college zegt wethouder Timmer dat de commissie die over de bouw en de opening van het nieuwe stadhuis gaat kennis heeft genomen van de bezwaren en die zal meenemen in de plannen. Ze benadrukt dat er nu al leuke initiatieven vanuit de Almelose samenleving worden aangedragen. Het nieuwe stadhuis wordt naar verwachting de laatste week van maart in gebruik genomen, waarna medio mei een feestelijke openingsweek moet volgen. In de 58 miljoen euro die voor het stadhuis is begroot is een stelpost van 250.000 euro opgenomen voor de openingsweek.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.