Nieuws

Veevoerbedrijf ForFarmers ziet winst halveren door stijgende prijzen

ForFarmers ziet winst halveren
ForFarmers ziet winst halveren © ANP / Sem van der Wal
Hoge prijzen voor grondstoffen, transport en energie leiden tot een lagere winst bij veevoerbedrijf ForFarmers. De bedrijfswinst daalde met bijna de helft, meldt persbureau ANP.
Door de oorlog in Oekraïne is het moeilijker om aan grondstoffen te komen, al leidt dat volgens ForFarmers nog niet tot leveringsproblemen. Ook de komende periode voorziet het bedrijf die nog niet, al kan de situatie wel veranderen.
Het veevoerbedrijf zag veel winst verdampen omdat het de hogere kosten niet kon doorberekenen aan klanten. Het bedrijf merkt wel dat de prijzen van voedsel in de winkels nu ook omhooggaan en hoopt dat de consument op die manier ook een deel kan dragen.

Vogelgriep

Verder heeft het bedrijf last van de vogelgriepuitbraak in verschillende landen. Pluimveehouders zijn daardoor terughoudend met het opnieuw vullen van hun stallen met kuikens.
In de varkenssector stopten verschillende boerenbedrijven, waarmee klanten verdwenen. In Nederland was dit vooral het gevolg van de uitkoop vanwege het stikstofprobleem. In Duitsland stopten boeren vanwege de extreem lage prijzen doordat China de import van Europese varkens aan banden legde.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.