Advocate uit Oldenzaal stelt ANWB-routeplanner ter discussie bij Raad van State

Een advocate uit Oldenzaal heeft vandaag bij de Raad van State de ANWB-routeplanner ter discussie gesteld. Volgens haar is het geen goed middel voor het berekenen van kilometervergoedingen vanwege te grote afwijkingen.

De advocate voelt zich benadeeld, omdat de routeplanner minder kilometers aangeeft dan de werkelijke afstand tussen haar kantoor en de rechtbank in Almelo. Dat is in haar geval extra nadelig, omdat ze daardoor net naast een reistijdvergoeding grijpt, waar ze anders wel recht op zou hebben.

De routeplanner geeft volgens haar kantoorgenoot zelfs een route aan die verboden is. De Raad voor Rechtsbijstand, die de kilometervergoedingen betaalt, zegt sinds vorig jaar verschillende vergoedingsregelingen overboord te hebben gegooid. Sinds die tijd is de ANWB-planner de standaard geworden. Volgens een woordvoerster van de Raad is geen enkele routeplanner foutloos. Als de Raad van State de ANWB-planner een onbetrouwbare standaard vindt, dan kan dat gevolgen hebben voor veel mensen die ook een reisvergoeding krijgen die is berekend met die planner.

Het is de vraag of de Raad van State zo ver durft te gaan. De uitspraak volgt over zes weken.

Meer over dit onderwerp:
Oldenzaal Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren