nieuws

Raad van State beoordeelt meetwijze spoorweglawaai op verzoek van Borne

Meetmethode spoorlawaai onderzocht
Meetmethode spoorlawaai onderzocht © Cindy Hofhuis
De Raad van State gaat beoordelen of het ministerie van Infrastructuur en Milieu het spoorweglawaai in Nederland wel goed in kaart heeft gebracht. Daarmee heeft Borne een voorlopig succesje geboekt in de strijd tegen het lawaai van het spoor.
In 2012 werd een nieuwe regeling ingevoerd met nieuwe meetmethoden om het lawaai te bepalen. Na een jaar bleek dat hierin veel verbeterd moest worden en dat leidde tot nieuwe berekeningen en normen op meetpunten langs het spoor.
Ruim dertig Nederlandse gemeenten maakten daartegen bezwaar, waaronder Deventer, Wierden en Borne.
Deventer en Wierden haakten onlangs af nadat het ministerie toegaf aan hun bezwaren. Borne blijft problemen houden met de berekeningen en normen.
Volgens het gemeentebestuur houdt de werkwijze van het ministerie geen rekening met piekgeluiden die bewoners langs het spoor dagelijks ervaren. Door die piekgeluiden wordt de leefbaarheid en gezondheid zwaar aangetast.
Van de 205 treinen die elke dag door Borne rijden, veroorzaken 75 treinen zeer hoge piekgeluiden. Het gemeentebestuur zegt dat de wetgeving hier zwaar tekort schiet. Het ministerie stelt dat zijn rekensysteem niet bij de Raad van State kan worden bestreden. Dat moet in het parlement gebeuren. De Raad oordeelt over zes weken.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.