nieuws

Directeur Oude Wesselink van RTV Oost: nadenken over veiligheid na incident bij NOS

Directeur Marcel Oude Wesselink van RTV Oost vindt het incident met de gewapende man bij de NOS, gisteravond,  reden om opnieuw naar de veiligheid bij de regionale omroep te kijken.
"Het is heel heftig wat er gisteravond bij de NOS is gebeurd, dat kan natuurlijk ook hier gebeuren", zegt Oude Wesselink. Een gewapende man drong gisteravond een studio van de NOS binnen en eiste zendtijd. Uiteindelijk werd de 19-jarige man door de politie overmeesterd. Het wapen bleek achteraf nep te zijn. "We moeten het niet groter maken dan het is, ik wil het voorlopig als een incident beschouwen. Maar je bent natuurlijk altijd bang dat dit soort zaken gebeuren", aldus Oude Wesselink.

'Reden om opnieuw naar veiligheid te kijken'

Hij denk terug aan het voorval met een aantal supporters van Go Ahead Eagles, die in december 2013 plotseling een live-uitzending van het tv-programma En Dan Nog Even Dit onderbraken om de gestolen kampioensschaal van PEC Zwolle terug te geven. "Dat overviel ons toen ook enorm. Het incident bij de NOS is denk ik wel reden om opnieuw met elkaar in gesprek te gaan om te kijken wat we kunnen doen om het nog veiliger te maken."
Hoe ver die beveiliging zou moeten gaan kan Oude Wesselink niet zeggen. "Je bent een publieke instelling, het moet laagdrempelig blijven. Ik hou het graag open en toegankelijk, daar krijgen we ook complimenten over van bezoekers. Maar je begint je wel af te vragen of dat houdbaar is."
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.