Overige sporten

Carlijn Achtereekte verruilt schaatsen voor de fiets bij Jumbo Visma

Carlijn Achtereekte
Carlijn Achtereekte © Cor Vos Agency
Carlijn Achtereekte uit Lettele gaat verder als wielrenster. De olympische kampioene op de schaats heeft een contract bij Jumbo Visma, dezelfde ploeg als waarvoor ze schaatste.
Haar contract als schaatsster liep in april af en dus ging ze nadenken over haar toekomst. Ze kwam tot de conclusie dat ze klaar is met schaatsen, maar nog wel topsporter wilde blijven. Ze nam contact op met Merijn Zeeman van de wielertak van Jumbo Visma en nu is het dus rond.

Passie voor wielrennen

"Ik heb diep in mijn hart altijd een passie voor wielrennen gehad", zegt Achtereekte op de website van de ploeg. "Ik dacht stiekem weleens: waarom ga ik dat eigenlijk niet doen? Maar ja, het schaatsen ging goed en daar lag mijn focus. Nu krijg ik alsnog de kans om me te ontwikkelen tot profrenner en daar ben ik heel dankbaar voor."

Wennen

"Het zal gaan met vallen en opstaan. Als schaatser rijd je alleen in een baan en heb je van niemand last. Nu moet ik leren omgaan met het nerveuze, het gedrang. Dat zal wennen zijn, maar ik ga ervan uit dat ik die skills snel leer. Ik ga de kunst afkijken van mijn ploeggenoten en hoop dat ik eerst in dienst een rol kan spelen binnen het team", sluit ze af.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.