nieuws

"De Wyllandrie in Ootmarsum op termijn weer een resort"

De nieuwe eigenaar van De Wyllandrie in Ootmarsum garandeert dat maximaal twee jaar lang vluchtelingen worden opgevangen in het voormalig hotel op de Kuiperberg. Projectontwikkelaar Bouwhuis uit Apeldoorn zegde toe dat de accommodatie daarna weer een toeristische attractie wordt.
Dat gebeurde gisteravond tijdens een rumoerig verlopen informatiebijeenkomst in Ootmarsum. Veel omwonenden vinden het aantal van 230 vluchtelingen in het hotel te veel. Zij stellen dat de gemeente Dinkelland zich meer had moeten inspannen om het aantal vluchtelingen te spreiden over de gemeente. Daarnaast hebben zij weinig vertrouwen in de projectontwikkelaar, die in het recente verleden verwikkeld is geweest in een juridische procedure met beleggers die beweerden door Bouwhuis te zijn benadeeld.

"De Wyllandrie wordt weer toeristische attractie"

Bouwhuis reageert gelaten op die beschuldigingen en houdt vast aan zijn plannen om binnen twee jaar van De Wyllandrie weer een toeristische attractie te maken. Ondernemers in Ootmarsum spraken tijdens de informatiebijeenkomst de vrees uit dat het aantal toeristen door de komst van de vluchtelingen afneemt.
De komende periode worden de eerste investeringen gedaan in het voormalige hotel. Zo voldoet de accommodatie momenteel onder meer niet aan de brandveiligheidseisen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.