Betaald voetbal

René Hake vindt instapmoment bij Go Ahead niet lastig: "Er gebeurt altijd wel iets bij een club"

René Hake is vanochtend officieel gepresenteerd als nieuwe trainer van Go Ahead Eagles voor de komende drie seizoenen. "Ik ben hartstikke blij dat ik bij deze club mag werken en het is een mooie uitdaging."
De verwachtingen zijn hoog in Deventer, waar Kees van Wonderen de ploeg naar de Eredivisie bracht en dit jaar al vroeg lijfsbehoud bewerkstelligde. Toch vindt Hake het instapmoment niet lastig: "Dan zou je nooit ergens kunnen instappen. Er is altijd wel iets wat er bij een club gebeurt. Alleen het gaat er uiteindelijk om dat je met bepaalde ideeën met elkaar gaat samenwerken en als dat goed voelt, ga je daarmee aan de slag."
"Dat een club het goed doet is alleen maar mooi, maar het betekent ook dat de kans heel groot is dat de betere spelers zullen vertrekken. Dat gebeurt ook en in dit geval vertrekt ook een trainer. Dus je krijgt te maken met een andere staf, dynamiek en andere spelersgroep. Het zijn voor dit soort clubs gewoon altijd interessante en uitdagende jaren."

Presteren is altijd relatief

Hake werd bij FC Utrecht ontslagen vanwege tegenvallende resultaten, maar is het daar niet helemaal mee eens. "Presteren is altijd relatief. Ik kreeg gisteren nog een bericht met mijn gemiddelde aantal punten bij Utrecht en er schijnen maar twee trainers te zijn die dat hoger hebben gehaald dan ik."
"Ik heb geen prijzen gepakt, dat klopt. Maar prijzen winnen is niet voor heel veel trainers weggelegd. Dat betekent dat je altijd in de top van de Eredivisie speelt en er zijn niet zo heel veel clubs die dat doen. Het gaat om de manier van werken met elkaar. Dat je daar een goed gevoel bij hebt en stappen maakt. En Go Ahead probeert te helpen naar een volgende stap en daar hebben we van beide kanten een heel goed gevoel bij."

Past zeker bij de club

Technisch manager Paul Bosvelt is blij dat hij Hake heeft vast weten te leggen: "Toen René ontslagen werd bij FC Utrecht, werd hij voor ons een serieuze optie. Het is een bekende uit het verleden en ik denk dat hij zeker ook wel bij de club past. Dus eigenlijk is één en één twee. Ik denk qua karakter, maar ook qua werkwijze. De weg die we twee jaar geleden zijn ingeslagen is vooral op het individu gericht. René heeft ook de visie dat je, naast het teamproces en de resultaten, bezig bent om spelers naar een hoger plan te tillen."
Paul Bosvelt: "Hake past qua karakter en werkwijze bij Go Ahead"

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.