nieuws

Inwoners van Hellendoorn krijgen mbo-opleiding van gemeente

Om de kansen op de arbeidsmarkt te vergroten hebben zestien inwoners van de gemeente Hellendoorn een mbo-opleiding aangeboden gekregen van de gemeente. De deelnemers zijn daar vanochtend mee begonnen.
De meeste mensen die meedoen leven in een sociaal isolement en hebben grote moeite om een baan te vinden. De opleiding is bedoeld om ze te helpen weer structuur in hun leven krijgen en hun kansen op betaald werk te vergroten. Na één jaar krijgen de deelnemers, mits ze een goed resultaat hebben behaald, een diploma op mbo niveau-1. Meedoen aan de opleiding is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Wie meedoet, moet ook alle lessen volgen. De 'studenten' krijgen per week zes uur theorieles en zestien uur praktijkles.
Het project wordt betaald door de gemeente Hellendoorn en wordt in samenwerking met de Woningstichting Hellendoorn en het ROC van Twente uitgevoerd. De meeste mensen die meedoen huren een woning van de woningstichting en krijgen een bijstandsuitkering van de gemeente. Het project is een idee van de woningstichting, die van dichtbij ziet waar de bewoners vaak behoefte aan hebben.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.