Nieuws

Flyeracties in Overijssel roepen huurders op: "Weiger huurverhoging"

Pauline (rechts) en haar vriendin flyeren op diverse plekken in de regio
Pauline (rechts) en haar vriendin flyeren op diverse plekken in de regio © RTV Oost
De huurprijzen gaan per 1 juli weer omhoog. Voor sociale huurwoningen met twee procent, maar in de vrije sector kan de huurprijs nog harder stijgen. Op diverse plekken in Overijssel komen mensen in actie tegen de huurverhoging. "Want het is allemaal niet meer te betalen."
Duurdere boodschappen, tanken kost meer en de energierekening is fors gestegen. Paulien Pfeiffer somt op waarom ze er een huurverhoging niet bij kan hebben. "Je moet elk kwartje bij wijzen van spreken omdraaien, om te kijken waar je het nog aan uit kan geven."

Flyeractie

Vorig jaar besloot het kabinet vanwege de coronacrisis om de huurprijzen te bevriezen, maar dit jaar moeten huurders weer meer gaan betalen voor hun woning. Pfeiffer weigert dat en komt in het geweer.
Ze gooit deze week daarom flyers door de brievenbus van woningen in onder meer Hellendoorn en Nijverdal. "Tien jaar aan huurstijgingen is genoeg. Dit gaat niet meer op deze manier. Ik hoop dat mensen de flyer voor het raam hangen en ook in opstand komen."
We gingen met Pfeiffer op pad in Nijverdal:
Flyeracties in Overijssel roepen huurders op: "Betaal huurverhoging niet"

Landelijk initiatief

De actie 'Weiger de Huurverhoging' is een landelijk initiatief. Eerder werden de flyers al verspreid in onder meer Kampen en Zwolle. Pfeiffer wil dat er maatregelen komen tegen de stijgende huurprijzen. "Huurbevriezing, huurverlaging en de verhuurdersverheffing weer terug naar de huurders toe. Woningen moeten weer betaalbaar zijn."
Het verweer van woningcorporaties dat ook zij met stijgende kosten te maken hebben, daar heeft Pfeiffer geen boodschap aan. "Ik betaal al belastingen en dan wordt er ook nog belasting geheven via de huur en via de verhuur. Ik heb het idee dat ik drie keer voor mijn woning betaal."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.