nieuws

Ziekenboeg Heracles Almelo leeg voor duel met AZ

De griepgolf bij Heracles Almelo is voorbij. De vijf spelers die vorige week ziek waren, zijn weer beter en kunnen zondag in de uitwedstrijd tegen AZ spelen.
Trainer John Stegeman mist alleen nog Joey Pelupessy, die herstelt van een hamstringblessure. Heracles kan ook beschikken over de twee nieuwelingen, die deze week werden aangetrokken: rechtsback Tim Breukers (FC Twente) en linkeraanvaller Brahim Darri (Vitesse).

Concurrentie
Hoewel Heracles geen tekort aan verdedigers leek te hebben, is Stegeman erg blij met de terugkeer van Breukers: "Er kunnen misschien nog wat spelers weggaan, dus qua aantallen hadden we sowieso wat nodig. En hoe je het wendt of keert: we krijgen soms iets te makkelijk doelpuntjes tegen, dus een beetje concurrentie op die positie kan zeker geen kwaad."

Talentvolle speler

"In de voorhoede zijn we deze maand drie spelers kwijt geraakt en hadden we er nog maar vijf over", becijfert Stegeman. "Dat lijkt misschien genoeg, maar we hebben natuurlijk wel twee teams. Brahim Darri hadden we al wat langer op ons netvlies. Het is een talentvolle speler met een goede individuele actie, die technisch vaardig is en scorend vermogen heeft."

Spannend slot

We gaan ons opmaken voor een spannend slot. We gaan er alles aan doen om het zo goed mogelijk af te sluiten met elkaar en dat betekent dat we er rechtstreeks in willen blijven. Dat wordt moeilijk genoeg, dus daar gaan we alle energie in stoppen."

Tikkie opgelopen
"We hebben natuurlijk wel een tikkie opgelopen in Enschede, omdat ik vind dat we die wedstrijden totaal onnodig hebben verloren. Maar ik was wel heel erg content over de manier waarop we het gedaan hebben met elkaar. Dat is de basis waarop we voort moeten borduren: het elke tegenstander zo moeilijk mogelijk maken en uiteindelijk ook zelf de doelpunten gaan scoren, want dat wordt natuurlijk ook hoog tijd. Maar ik heb dus wel een goed gevoel overgehouden aan die wedstrijd."
Het duel in Alkmaar begint zondag om 16.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Kuipers.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.