Nieuws

RTV Oost zendt tweede aflevering THUIS met Boudewijn en Typhoon uit

THUIS met Boudewijn en Typhoon
THUIS met Boudewijn en Typhoon © Erik Franssen
Woensdag 11 mei zie je bij RTV Oost de tweede aflevering van THUIS met Boudewijn en Typhoon. In deze aflevering gaan regisseur/artistiek directeur Boudewijn Koops en rapper/zanger/motivational speaker Typhoon op zoek naar de betekenis van inclusiviteit en diversiteit. Wat bedoelen we eigenlijk als we deze woorden gebruiken? Daarnaast brengen ze de thema’s ook zelf in de praktijk.
In een reeks van vier afleveringen reizen ze samen door het land op zoek naar personen of gezelschappen die deze thema’s in de praktijk brengen. Hoe doen zij dat en wat kunnen we van hen leren? Boudewijn en Typhoon verrassen elkaar én de kijker met bijzondere ontmoetingen waarbij ze ook zelf aan het werk worden gezet.
Boudewijn en Typhoon gaan daarvoor in gesprek met antropoloog en inclusiviteits- en diversiteitsdeskundige Jitske Kramer. Samen verkennen ze de betekenis van inclusiviteit en diversiteit en ontvangen ze tips wat je zelf kunt doen. Personal trainer Max Haverkamp leert Boudewijn en Typhoon hoe kickboksen je daarbij kan helpen.
De aflevering wordt afgesloten op Erve Asito Almelo waar zangeres Manuela Nzenge zowel Boudewijn als Typhoon weet te ontroeren met een prachtig nummer van Whitney Houston. Met haar optreden wil Manuela niet alleen de sterren van de hemel zingen, maar ook mensen met een beperking – waartoe zij zelf behoort - zichtbaarder laten zijn in de samenleving.
De tweede aflevering van THUIS met Boudewijn en Typhoon is te zien bij TV Oost op woensdagavond 11 mei om 17.30 uur en wordt daarna elk uur herhaald. Op zondag 15 mei wordt de uitzending nog een keer herhaald. Kijk hier voor alle uitzendtijden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.