nieuws

Konijnenhouders uit Markelo genomineerd voor titel Agrarisch Ondernemer 2015

Konijnenhouders Bert Poliste en Ans Schoolen uit Markelo zijn genomineerd voor de titel Agrarisch Ondernemer 2015. Ze zijn de enige genomineerden uit Overijssel.
De verkiezing Agrarisch Ondernemer 2015 wordt georganiseerd door het vakblad Boerderij. In totaal gaan tien boeren de strijd met elkaar aan voor de titel. Een jury, onder leiding van LTO-voorzitter Albert Jan Maat, kiest de uiteindelijke winnaar.

'Nominatie niet verwacht'

De agrariërs uit Markelo zijn genomineerd vanwege hun innovatieve oplossingen voor de problemen waar konijnenhouders tegen aanlopen. Zo zijn ze bezig met het maken van nieuwe hokken waardoor de konijnen meer ruimte hebben. Ook hebben ze een oplossing gevonden voor het mestprobleem. Gedroogde mest gaat verkocht worden aan druiventelers in Frankrijk.
Poliste is blij met de nominatie. "Dit had ik niet verwacht. We zijn voorgedragen door anderen. Nederland heeft een vijftigtal konijnenhouderijen. Ons bedrijf is vooruitlopend in de sector." Of Poliste en Schoolen zich ook Agrarisch Ondernemer 2015 mogen noemen maakt staatssecretaris Sharon Dijksma op 26 maart bekend.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.