Nieuws

25.000 kippen omgekomen bij zeer grote brand bij Ommen

Een kippenschuur is vannacht uitgebrand in de buurtschap Varsen, vlak bij Ommen. Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio zijn alle 25.000 kippen in de schuur omgekomen. De brandweer heeft het sein 'brand meester' gegeven, wat betekent dat er geen versterking meer nodig is. Niemand raakte gewond.
De brand werd vanmorgen rond 05.00 uur ontdekt door buren, die de brandweer belden. Toen de eerste bluswagens kwamen, stond de hele stal al in brand en was er geen redden meer aan. Een kleiner schuurtje er vlak naast is ook uitgebrand.

Verwoest

De brandweer zette in eerste instantie vol in op het beschermen van nabijgelegen gebouwen, waaronder een woning. Dat lukte, maar de stal van zo’n 70 meter lang en 30 meter breed is volledig verwoest en deels ingestort.
Een korte reportage van het drama in Varsen:
25.000 kippen omgekomen bij zeer grote brand in Ommen
De brandweer is nu nog druk met het nablussen, wat volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio waarschijnlijk nog de hele ochtend duurt. Er wordt een mobiele kraan ingezet om bij de laatste brandhaarden te kunnen komen.

Burgemeester

Burgemeester Hans Vroomen kwam vanmorgen vroeg langs om zich te laten informeren en de familie bij te staan. De Varsenerweg is voorlopig afgesloten ter hoogte van de brand.
Er zijn voor zover bekend geen schadelijke stoffen zoals asbest vrijgekomen. Het is niet bekend wat de brand heeft veroorzaakt.
Zeer grote brand in schuur in Ommen: 25.000 kippen omgekomen

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.