nieuws

SV Nieuwleusen: Inzet mystery-guest bij controle op drankwet is uitlokking

Drank in voetbalkantine
Drank in voetbalkantine © iStock
Uitlokking. Een stok vinden om de hond mee te slaan. Zo omschrijft voorzitter De Roo van SV Nieuwleusen de controle op de naleving van de Drank- en Horecawet.
In een onderzoek naar de naleving van de nieuwe wet probeerde een minderjarige mystery-guest drank te kopen in sportkantines, kulturhuzen en supermarkten in de gemeente Dalfsen. In het overgrote deel van de gevallen lukte dat, waaronder in de kantine van voetbalclub SV Nieuwleusen.

Te kwader trouw

Volgens De Roo is daar iemand te kwader touw aan het werk gegaan en is de controle niet objectief. "Ga gewoon een tijdje op een stoel zitten kijken en als je twijfelt aan de leeftijd van iemand die drank meekrijgt, vraag hem dan hoe oud hij is", is De Roos oplossing.
Er zijn na wedstrijden en trainingen zo'n vijftig tot honderdvijftig mensen in de kantine. Allemaal mensen die bij SV Nieuwleusen sporten en in de kantine bekend zijn. Ze weten hoe oud de mensen zijn. "En allemaal mensen in trainingspak, die hebben niet altijd een ID-kaart bij zich." De Roo is ervan overtuigd dat iedereen de wet kent en hem zo goed en zo kwaad als het gaat naleeft. "Het is wel de wet, daar moet je je aan houden."
Voor een verontwaardigde De Roo zijn de recente bevindingen van de gemeente geen aanleiding om te protesteren. Het ging om een constatering, een boete is niet uitgeschreven.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.