Betaald voetbal

PEC Zwolle onderweg naar Rotterdam voor cruciale degradatiekraker tegen Sparta

Kostas Lamprou zal ook vanavond het Zwolse doel verdedigen
Kostas Lamprou zal ook vanavond het Zwolse doel verdedigen © RTV Oost / Ties van der Heide
De selectie en stafleden van PEC Zwolle zijn vertrokken richting Rotterdam voor het degradatieduel met een van de directe concurrenten, Sparta. Mochten de Blauwvingers vanavond verliezen op Het Kasteel, dan degradeert de ploeg naar de Keuken Kampioen Divisie.
Hoewel PEC Zwolle na de winterstop een karrenvracht vol punten verzamelde, staat de ploeg met nog slechts twee wedstrijden te gaan op de laatste plaats in de eredivisie. Aangezien de nummer zeventien ook rechtstreeks degradeert, mag er vanavond niet verloren worden van Sparta, de huidige nummer zestien.
En dus staat de druk op de ketel. "Maar die druk zit er de hele tweede seizoenshelft al op", zegt aanvoerder Bram van Polen. "Dus ik denk niet dat de spanning extremer gaat zijn vandaag. De buitenwereld maakt het vooral heel groot en wil de druk erop leggen. Wij gaan gewoon ons ding doen, daar hebben we vertrouwen in en houden we aan vast."
PEC Zwolle onderweg naar Rotterdam voor cruciale degradatiekraker tegen Sparta

Vol uitvak

PEC Zwolle zal vanavond op Het Kasteel gesteund worden door een vol uitvak, 650 supporters reizen hun club achterna. Bij een goed resultaat voor de Zwollenaren volgt komende zondag nog een bloedstollende laatste speelronde in de eredivisie. Sparta - PEC Zwolle begint vanavond om acht uur en is live te volgen via de Oosttribune op Radio Oost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.