nieuws

Goedkoopste kaarten Fantasy Island Festival en Freshtival in Enschede al weg

Fantasy Island Festival 2014
Fantasy Island Festival 2014 © RTV Oost, Monika Schreurs
Het gaat goed met de voorverkoop van kaarten voor het Fantasy Island Festival en het Freshtival in Enschede. De allergoedkoopste kaarten, de zogenoemde Early Birds, zijn uitverkocht. Daar waren er 5.500 van voor Fantasy Island en 10.000 voor het Freshtival. Beide festivals zijn in het pinksterweekend.
Het hardcorde-muziekfestival Fantasy Island Festival wordt dit jaar voor de derde keer gehouden op recreatieterrein Het Rutbeek. Het twaalf uur durend festival met zo'n 20.000 bezoekers werd daarvoor georganiseerd op Het Hulsbeek. Maar daar waren te veel voorwaarden. Zo mocht het geluid niet voluit vanwege overlast voor de omgeving en moesten de licht-dj's de lichtvervuiling beperken. Ook wilde Oldenzaal het niet tot diep in de nacht laten doorgaan. 
Beheerder Regio Twente van Het Hulsbeek vond het jammer dat het festival uit de regio zou verdwijnen. Het zou veel inkomsten schelen. De Regio heeft het met Het Rutbeek als nieuwe locatie uiteindelijk kunnen behouden.
Fantasy Island Festival richt zich volledig op de hardere stijlen. Met de grootste namen uit de scene, verdeeld over meerdere area’s, kunnen bezoekers twaalf uur lang uit hun dak gaan. Fantasy Island heeft bezoekers uit heel Europa. Dit jaar wordt het op 23 mei gehouden.

Early Birds Freshtival in recordtijd verkocht

Een dag later, ook op Het Rutbeek, is het dancefestival Freshtival. De organisatie is dezelfde. De 10.000 goedkoopste kaarten die hiervoor beschikbaar waren, waren al in een uur verkocht.
Nadat de organisatie vorig jaar problemen ondervond met de website heeft ze dit jaar het beschikbare aantal tickets verdubbeld naar 10.000 en alles op alles gezet om een herhaling van vorig jaar te voorkomen. Dat is gelukt. "Freshtival 2015 is geweldig van start gegaan", meldt de festivalorganisatie op haar Facebookpagina. Freshtival was de afgelopen twee jaar uitverkocht.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.