nieuws

Herstelde Stef Nijland begint op bank bij PEC Zwolle

Stef Nijland heeft zaterdag weer getraind bij PEC Zwolle, nadat hij deze week enkele dagen ziek op bed heeft gelegen en onder meer het bekerduel met Cambuur moest missen. De spits is zondag in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht weer inzetbaar, maar begint op de bank.
De bekerkraker in Leeuwarden (3-2 winst na verlenging) heeft geen fysieke schade opgeleverd, dus kiest trainer Ron Jans voor dezelfde elf als tegen Cambuur. Er is dus opnieuw een basisplaats is voor de 19-jarige Ajax-huurling Sheraldo Becker.

Knokken
PEC Zwolle staat nog altijd op de vierde plek in de eredivisie; FC Utrecht is de nummer elf met negen punten achterstand. Nijland: "Ik verwacht dat ze volle bak en met veel fysiek vooruit zullen gaan voetballen. Wij moeten proberen om ons daar onderuit te voetballen en als ons dat lukt, gaan er zeker scoringskansen en goals komen. Als we daar op voorsprong komen, kunnen we een heel mooie wedstrijd spelen. Maar tot die tijd wordt het knokken, denk ik."

Zat niet mee
De spits heeft na het vertrek van Tomas Necid uitzicht gekregen op veel speeltijd, maar kende een valse start van 2015: "Ik had eerst wat last van een knieblessure, waardoor ik tegen AZ niet helemaal 100% de wedstrijd uit kon spelen en daarna werd ik ziek, dus in dat opzicht zit het nog niet echt mee. Maar ik ben nu aan de beterende hand en voel me verder sterk, dus dat moet goed komen."
De aftrap in Utrecht is zondag om 14.30 uur en de wedstrijd is live te volgen via Radio Oost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.