nieuws

PEC Zwolle wil Eli Babalj als vervanger van Tomas Necid

PEC Zwolle wil Eli Babalj graag toevoegen aan de selectie. De 22-jarige spits uit Australië, die nog onder contract staat bij AZ, is sinds vrijdag op proef bij de ploeg van trainer Ron Jans.
"Het is lastig om hem na twee trainingen al helemaal te beoordelen, maar we kennen hem uiteraard via ons scoutingsapparaat", legt technisch directeur Gerard Nijkamp uit.

Dood spoor

"Het is een speler die op een dood spoor zat bij AZ, maar hij is anderhalf jaar geleden wel als talent en international uit Australië naar AZ gekomen. Ze hebben hem daar intensief gescout en ik heb een hoge pet op van de scouting van AZ, dat hebben ze in het verleden ook bewezen. We willen hem hier een tweede kans geven om zijn carrière nieuwe leven in te blazen."

Definitief geen terugkeer Necid
Nijkamp heeft inmiddels een positief gesprek met Babalj gehad en gaat nu proberen de deal met AZ rond te maken. Het aantrekken van Babalj betekent ook dat Tomas Necid definitief niet terugkeert bij PEC Zwolle. De Tsjechische spits was voor de winterstop nog goed voor acht treffers, maar werd in januari teruggehaald door CSKA Moskou met de bedoeling om hem te verkopen.

Doorsudderen
Ondanks geruchten uit Italië heeft Necid nog geen transfer gemaakt, maar voor PEC Zwolle is hij geen optie meer. "Daar hebben we een aantal dagen geleden al een streep doorgezet", zegt Nijland. "We willen graag de regie hebben en op de situatie rond Tomas Necid heb ik geen invloed. We hebben het heel lang laten doorsudderen, maar op een gegeven moment kreeg ik de indruk dat de kans op slagen minimaal werd en dan moet je overschakelen op plan B."
En die B staat dus voor Babalj. Nijkamp: "We proberen het rond te maken met hem. Hij moet de vervanger van Necid worden."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.