Nieuws

Mogelijk snel tijdelijke maatregelen op 'dodenweg' N50 bij Kampen

Mogelijk snel tijdelijke maatregelen op 'dodenweg' N50 bij Kampen
Mogelijk snel tijdelijke maatregelen op 'dodenweg' N50 bij Kampen © PNN
Op de N50 bij Kampen komen mogelijk toch al snel tijdelijke maatregelen om de weg veiliger te maken. Dat laat minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat weten in een brief aan de Tweede Kamer.
De veiligheid van de N50 ligt al jaren onder een vergrootglas. Op de weg zijn in het verleden meerdere ernstige ongelukken gebeurd. De meest recente tragische gebeurtenis dateert van vorige maand, toen een 34-jarige vrouw en haar 8-jarige dochtertje om het leven kwamen bij een frontale aanrijding met een vrachtwagen.
Na dit drama kreeg de N50 opnieuw de aandacht van de landelijke politiek. Waar eerder Caroline van der Plas (BBB) de weg al onder de aandacht bracht van de toenmalig minister, was het dit keer Kamerlid Wybren van Haga die vragen stelde.

Snelheid mogelijk omlaag

In beantwoording op deze vragen geeft minister Harbers aan dat hij onderzoekt of hij op korte termijn tijdelijke maatregelen kan nemen om de N50 veiliger te maken. "Hierbij wordt gedacht aan verschillende oplossingsrichtingen", schrijft Harbers. "Zoals het vergroten van de uitwijkmogelijkheden langs de zijkant van de weg, het tijdelijk verlagen van de snelheid en het plaatsen van een (tijdelijke) middenbarrier."
De minister laat daarnaast weten dat stikstofproblematiek het grootste obstakel is om verdergaande maatregelen te treffen. "Zonder de hierdoor ontstane vertraging was in 2020 (..) het besluit genomen en konden we nog dit jaar overgaan op maatregelen tussen Kampen en Kampen Zuid. Extra middelen zijn geen oplossing voor de stikstofproblematiek."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.