Betaald voetbal

PEC Zwolle overweegt stappen tegen VAR-blunder Bas Nijhuis: "Onrecht aangedaan"

PEC Zwolle, dat vanavond degradeerde uit de Eredivisie, overweegt nog een rechtszaak aan te spannen tegen de VAR-beslissing van Bas Nijhuis. Vorig weekend, in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht, keurde de Enschedese video-arbiter ten onrechte een doelpunt af van de Zwollenaren.
Nijhuis annuleerde afgelopen zaterdag in het VAR-centrum een doelpunt van Gervaine Kastaneer. De aanvaller zou buitenspel hebben gestaan, maar na afloop werd duidelijk dat Nijhuis bij het bewuste moment een verkeerde buitenspellijn hanteerde.

Strijdbaar

Na afloop van het verloren duel bij Sparta bevestigde technisch manager Mike Willems dat een mogelijke rechtszaak op tafel ligt. "Ik heb net nog een aantal telefoontjes gepleegd. We hebben voor deze wedstrijd een aantal mensen erop gezet om het voor ons te bekijken. Er is ook contact geweest met de KNVB. Zo strijdbaar als ik ben, zeker nu, wil ik de komende dagen nog wel bekijken of we daar werk van kunnen maken."
"Ik weet niet of het hoop is, maar ik wil niet dat ons onrecht wordt aangedaan. Dat gevoel hebben we nu wel. Het was geen interpretatiefout, maar een technische fout. Die niet gemaakt mocht worden", sprak Willems nog de ijdele hoop uit voor een mogelijk succesvol verweer.

'Je staat waar je staat'

Het neemt volgens Willems niet weg dat PEC de degradatie aan zichzelf te danken heeft. "We hebben er de laatste maanden zeker voor gestreden, maar het is niet gelukt. Het is terecht, want je staat waar je staat. Je verliest met 2-0 van Sparta en dat zegt misschien ook heel veel. Ik had ook niet het gevoel dat we vandaag een goal gingen maken. Dus het is terecht."
Onderaan de streep is het een treurige dag voor voetbalminnend Zwolle. "Het is dramatisch. Ik heb me zelden zo slecht gevoeld. Het is moeilijk om je emoties in bedwang te houden. Je ziet collega's en spelers huilen. Je ziet supporters in het uitvak tegen de muren slaan. Het raakt iedereen even hard denk ik."

'Ik stap niet op'

Voor Willems voelt het ook als een persoonlijke nederlaag. "Ik doe dit werk al drie jaar. We doen het met de middelen die we hebben, maar uiteindelijk ben je technisch verantwoordelijk. En zo voel ik dat ook."
De schuldbewuste beleidsbepaler verbindt er voor zichzelf nog geen conclusies aan. "Niet vanuit mezelf. Ik ben wel een strijder en de mensen op de club steunen mij ook altijd. Dat zijn echte clubmensen. Als andere mensen een beslissing willen nemen, moeten ze dat zelf weten. Dan zal ik dat ook accepteren. Maar ik ga niet vanuit mezelf opstappen", aldus Willems.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.