Betaald voetbal

Van Polen 'breekt' na degradatie: "Er is heel veel aan de hand bij PEC Zwolle"

Bram van Polen kan het nog amper geloven, maar de kapitein van PEC Zwolle speelt volgend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. De club uit de provinciehoofstad degradeerde vanavond na tien jaar uit de Eredivisie, door een 2-0 nederlaag bij Sparta Rotterdam.
"Je hebt het idee dat je zoveel mensen teleurstelt. Voor de club gaat het heel moeilijk worden. Ik vind het heel pijnlijk en wil mijn excuses aanbieden. Als team hebben we gewoon te weinig gescoord. Het kost ons zoveel moeite om kansen te creëren. Daardoor geven we heel veel ruimte weg. Zij maken twee doelpunten uit het niets. Dat is heel frustrerend", zegt Van Polen na afloop.

Spiegel

De aanvoerder heeft het enorm moeilijk met de degradatie van 'zijn' PEC. "Na het laatste fluitsignaal brak ik ook wel even, toen we voor de supporters stonden. Aan hen denk je als eerste, dat doet gewoon heel veel pijn. Het is tijd voor een grondige analyse rondom heel PEC Zwolle. Iedereen moet in de spiegel kijken. Uiteindelijk moet wij het doen op het veld, maar er is natuurlijk wel veel meer aan de hand", vervolgt hij.
Volgens Van Polen is het de hoogste tijd dat de neuzen dezelfde kant op gaan bij PEC. "Dat is voor volgend seizoen niet zo moeilijk: zo snel mogelijk terug naar de Eredivisie. Ik had echt nog wel het idee dat dit goed kon komen. Maar ja... Met alle respect voor Helmond Sport, daar moet ik nu nog niet aan denken", besluit hij emotioneel.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.