nieuws

Geheime dossiers Deventer openbaar, Gemeentebelang wil meer

Marcel Elferink, Gemeentebelang
Marcel Elferink, Gemeentebelang © RTV Oost
De gemeente Deventer maakt twintig geheime dossiers openbaar. Dat heeft de gemeenteraad deze week besloten.
Het gaat om de helft van het aantal vertrouwelijke dossiers. De gemeenteraadsleden hebben daar wel inzage in, maar verder niemand. De politiek kan daarom ook niet voor advies te rade gaan bij deskundigen.

Meer duidelijk over laatste fase stadkantoor

Eén van de dossiers die nu openbaar wordt is die met informatie over de laatste fase van de bouw van het stadskantoor. Dat kon tot nog toe niet vanwege financiële belangen. De fractie van Gemeentebelang heeft daar lang op gehamerd en is nu erg blij dat het college deze gegevens nu wel openbaar wil maken.
Raadslid Elferink van Gemeentebelang heeft zich jaren ingezet voor meer openheid en gevraagd om terughoudend om te gaan met geheimhouding. Juist vanwege de ruggespraak die politici soms nodig hebben voor een beter afgewogen besluit. Nu het gemeentebestuur deze stap doet heeft Gemeentebelang een aanvullend voorstel. Raadslid Elferink wil dat het mogelijk is om ook externe deskundigen om informatie en advies te vragen als geheimhouding echt noodzakelijk is. Dat wordt in februari in de gemeenteraad besproken.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.