Betaald voetbal

Vaclav Cerny na zege en Europees ticket op emotionele avond: "Deze hele avond is voor Lukoki"

Het was een bijzondere avond in De Grolsch Veste vanavond. Na een emotionele herdenking van de deze week overleden Jody Lukoki, die aan het begin van het seizoen nog onder contract stond bij Twente, won die ploeg zelf van Groningen en zag het Utrecht in blessuretijd gelijkspelen, waardoor Twente komend seizoen zeker Europa in gaat.
"Dit is het totale plaatje. Je kan er veel of weinig over zeggen, maar dit is prachtig", begint Vaclav Cerny zijn verhaal. De Tsjech maakte vanavond zijn eerste treffer van het seizoen nadat hij lang kampte met een zware blessure.
"Ik kom van ver dit jaar. Ik heb gestreden en ben heel blij dat ik belangrijk kon zijn met de eerste goal. Dat is voor mij natuurlijk fantastisch, maar als je ook de score kan openen en daarmee de wedstrijd naar ons toetrekken. Ik ben heel blij met wat er vandaag gebeurd is."

Shirtje van Jody

Na zijn treffer rende Cerny naar de kant om een shirt van Lukoki omhoog te houden: "Eigenlijk wist ik al heel goed wat ik wilde gaan doen als ik zou scoren en dat was het shirtje van Jody ophalen en dat was de bedoeling."
Cerny hield het shirt van Lukoki omhoog
Cerny hield het shirt van Lukoki omhoog © Orange Pictures
Lukoki werd dus vooraf herdacht. Daarbij was zijn familie aanwezig en zijn zoontje ging zelfs mee het veld op. Een emotioneel moment. Ook voor Cerny, die nog met Lukoki samenspeelde bij Ajax: "Ik had het heel zwaar, net als de rest. Het raakt je gewoon en dan moet je dat eigenlijk binnen een minuut omdraaien in een kracht en dat hebben we zeker gedaan. Deze hele avond is voor hem."

He-le-maal gek

Tijdens het interview schuift ook topscorer Ricky van Wolfswinkel aan en ook hij is erg trots op wat Twente dit jaar heeft gepresteerd. "We hebben een fantastisch seizoen achter de rug als Twente zijnde. Daarin hebben we ook wat geluk gehad in wedstrijden, dat moet je ook niet vergeten. Alleen geluk dwing je af en daar staan we dan."
De gelijkmaker van FC Utrecht bij Vitesse viel in blessuretijd en dat duel was ook nog even stilgelegd omdat er bier op het veld werd gegooid en dus kwam de 2-2 van Utrecht als grote verrassing voor de spelers van Twente. "Je blijft maar checken en hopen dat er geen VAR meer tussenkomt. Op een gegeven moment weet je dat het zo is en dan wordt je he-le-maal gek", aldus Cerny.
Van Wolfwinkel vult aan: "Mijn beste maatje is assistent bij FC Utrecht. Die heb nog even aan de telefoon gehad om extra te motiveren. Willem Janssen even succes gewenst en een biertje bij een goed resultaat. Die ben ik dus een rondje verschuldigd. Maar dat hebben ze meer dan verdiend."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.