Nieuws

Na 'zware wissel' door twee jaar corona kan Isala op Dag van de Zorg weer vooruitkijken

3D schildering voor de ingang van Isala ter ere van zorgmedewerkers
3D schildering voor de ingang van Isala ter ere van zorgmedewerkers © Isala
12 mei, de geboortedag van Florence Nightingale, is hét moment om zorgpersoneel extra in het zonnetje te zetten. Ziekenhuis Isala in Zwolle eert de medewerkers vandaag onder meer met cadeautjes, een symposium en een kunstwerk bij de ingang waarmee de medewerkers op een bijzondere manier op de foto komen.
De zon schijnt al volop als de nachtdienst naar huis gaat en de ochtenddienst arriveert. Rob Dillman van de raad van bestuur van Isala heet de medewerkers persoonlijk welkom met een cadeautje: "Dit is een heel mooie dag. We komen uit een heel zware periode na twee jaar corona, en komen nu weer enigszins in ons normale doen. Het is heel mooi om daar op deze mooie dag bij stil te kunnen staan."
Bestuurder Rob Dillmann van Isala (l) heet de zorgmedewerkers welkom met een cadeautje
Bestuurder Rob Dillmann van Isala (l) heet de zorgmedewerkers welkom met een cadeautje © isala

Vooruit kijken

De afgelopen twee jaar stond de Dag van de Zorg in het teken van corona, die een zware wissel trok op de zorg en was het vooral bedoeld als hart onder de riem voor de medewerkers. Nu kan het ziekenhuis weer wat vooruit kijken, ziet Dillmann: "Nog steeds is het spannend in de zorg en komen we mensen tekort. Daarom investeren we veel in opleidingen en goed werkgeverschap."
En ook nu is er nog genoeg reden om de zorgmedewerkers te eren: "Er is zeker behoefte aan deze dag. Het personeel heeft de afgelopen jaren veel persoonlijke opofferingen gedaan, en daar spreken we onze waardering voor uit. Dat moet je natuurlijk elke dag doen, en dat doen we ook, maar vandaag nog wat extra."

3D kunstwerk

Bij de ingang van Isala is op de grond een 3D-schildering aangebracht door de Zwolse kunstenaar Remko van Schaik. Het werk symboliseert de kracht van de zorgmedewerkers die ervoor hebben gezorgd dat we niet in de afgrond zijn beland. De medewerkers kunnen met de schildering op de foto en worden zo onderdeel van het kunstwerk. De schildering blijft de rest van de week nog zitten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.