nieuws

PvdA Overijssel wil dat werklozen met Europees geld cultureel erfgoed opknappen

Tijs de Bree en Paul Tang
Tijs de Bree en Paul Tang © PvdA Overijssel
De Partij van de Arbeid in Overijssel wil cultureel erfgoed laten opknappen door werkloze jongeren en bouwbedrijven in de knel.
Zo is het volgens de partij mogelijk om in één klap duizenden werkloze Overijsselaars aan een baan te helpen, de bouwsector te stimuleren en monumentale gebouwen die Overijssel smoel geven goed in de verf te zetten.

Werk en werkgelegenheid

De PvdA zegt dit in de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen op 18 maart. De sociaaldemocraten willen zich in de verkiezingscampagne vooral richten op werk en werkgelegenheid. Lijsttrekker Tijs De Bree meent dat de huidige coalitie, waar de PvdA geen deel van uitmaakt, het daar de afgelopen jaren heeft laten liggen.
"Het is onbegrijpelijk dat de coalitie van CDA, VVD, ChristenUnie en SGP hiermee is gestopt," vindt De Bree. "Zeker in deze tijd. Ons banenplan brengt daar verandering in."

Europees geld

De Bree was vandaag op campagne met Europarlementariër Paul Tang. Hij is enthousiast over het werkgelegenheidsplan van De Bree. Het sluit volgens hem naadloos aan bij een besluit van Brussel.
De Europese Commissie investeert 1,6 miljoen euro om honderden werkloze bouwvakkers in Gelderland en Overijssel aan een nieuwe baan te helpen. Door dat uit te geven aan het opknappen van cultureel erfgoed volgens het PvdA-plan, snijdt het mes aan twee kanten. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.